Voetmeter

Kindervoeten groeien ca. één à twee maten per jaar (één schoenmaat is 6,6 mm). De voetmeter houdt rekening met de ruimte die kindervoeten nodig hebben om te groeien. Omdat niet ieder merk dezelfde maatvoering heeft en schoenen maken mensenwerk is verdient het aanbeveling om de ruimte voor de tenen met de schoen aan te controleren. Let daarbij op dat kinderen hun tenen niet intrekken.

 

Het is van belang dat een kind minimaal 2 paar schoenen heeft om afwisselend te dragen. Spieren worden dan maximaal geprikkeld. En bovendien heeft een schoen zeker 24 uur nodig om zijn vocht kwijt te raken.

 

Meet de schoenmaat van uw kind

Om de maat van de voeten van uw kind op te meten vindt u hierbij een PDF van een voetmeter die u kunt downloaden. Hij bestaat uit een A4 (21 x 29,7cm) pagina die u kunt uitprinten. Om te controleren of uw printer de maatbalk niet heeft vergroot of verkleint staat er ook een centimetermaat op die u kunt vergelijken met een meetlat. Volg de instructies op de voetmaatbalk om de voeten van uw kind op te meten.

 

De Mets voetmeter

Plaats de voet van uw kind met de hiel op de aangegeven plaats en meet tot het uiterste puntje van de langste (grote) teen. De hiel steekt boven de grond iets uit, houdt hier rekening mee. Als u tussen 2 maten uitkomt, neemt u de grootste maat. Kinderen hebben de neiging om hun teen in te trekken, druk de tenen dan zachtjes naar beneden of laat het kind even heen en weer wiebelen op zijn voeten. Eventueel kan een zooltje tijdelijk uitkomst bieden mocht de schoen net iets te groot zijn.

 

Tips voor onderhoud

Schoenen en laarzen houdt u mooi door ze goed te onderhouden. Hieronder vindt u per materiaal enige tips om de schoenen of laarzen goed schoon te maken en te onderhouden.

 

Maak altijd eerst de veters of bandje los en ga even zitten als je je schoen aan- of uitdoet. Gebruik een schoenlepel bij het aandoen van de schoenen, hiermee voorkom je het intrappen van de hiel en het scheuren van de hielvoering.

 

Nabuk en Suede

Nabuk is een een opgeschuurde gladde leersoort met een dof fluweelachtig uiterlijk. Het heeft veel weg van suede maar is veel steviger.

 

Voor het gebruik inspuiten met een goede spray tegen vuil en water. Waarschuwing: niet op elastiek spuiten, het elastiek kan dan knappen of gaan lubberen.
Vuile nabuck of suede schoenen kunnen worden schoongemaakt met een sopje lauw water en een beetje groene zeep. Nadat de schoenen droog zijn (niet op de verwarming of voor de kachel drogen) de schoenen opborstelen en weer inspuiten met een goede spray tegen vuil en water.
Beschadigd nabuk en suede opknappen met een nabuk/suede hersteller, deze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

Lakleder

Om scheurtjes of beschadigingen te voorkomen gebruikt u een speciale lakolie die u met een zachte doek goed aanbrengt en dan goed uitwrijft.

 

Beschadigd lakleer bijtippen met een nagellak op kleur. In verband met de gevoeligheid van lakleder nemen wij geen verantwoording voor het breken, scheuren of andere beschadigingen van de laklaag. Let op: de merken die wij verkopen hebben een goede harde laklaag.

 

Poetsleder

Regelmatig poetsen met schoencreme, hierdoor blijft het leder soepel en blijft de schoen op kleur. Het verwaarlozen van poetsleder kan zeer snelle slijtage veroorzaken (neuzen slijten door).

 

Gevet leer

Gevet leer zoals nabuk of geolied suede inspuiten met een goede spray met was. De was houdt het leer soepel en vet.

 

Ritssluitingen

Ritssluitingen blijven alleen gesloten als de trekker helemaal tot aan de bovenkant wordt getrokken (anders werkt de rem op de rits niet en gaat de rits zakken). Op kapotte en versleten ritsen kunnen wij geen garantie geven; zij kunnen vaak wel door onze schoenmaker worden vervangen.

 

Klittenband

Klittenband alleen open en dicht doen bij het aantrekken of uitdoen van de schoenen. Zand, wolletjes e.d. regelmatig uit het klittenband borstelen (hierdoor blijft het klittenband beter plakken). Klittenband kan eventueel door de schoenmaker worden vervangen.

 

Mets kinderschoenen
Rembrandtweg 92
1181 GW Amstelveen
Tel. 020 6403399
E-mail: info@metskinderschoenen.nl
KvK nummer: 50402390
Btw nummer: NL822715879B01